top of page

Minnesanteckningar möte arbetsgruppen 2023-08-03

Närvarande:

Julia Burman Mona Johansson Jonas Emanuelsson Göran Karlsson Henry Årebrandt Berth Ågren Malin Andersson Elisabeth Rydberg Marie Emanuelsson Hugo Karlsson-Smythe

Annica Karlsson-SmytheTillägg/ändringar föregående mötes minnesanteckningar? (publicerade på Botsmarkstorget.se) Gruppen hade inga invändningar på tidigare minnesanteckningar


Uppdatering konkursprocess - Datum för förhandling kvarstår 15/8

- Butiksägaren har visat på en vilja att betala löneskulden och p g a det kan konkursansökan dras tillbaka.


Namninsamling Vi har upplevt en otroligt positiv energi med alla som hjälpt till med namninsamling för att stödja en byaägd fastighet. Tusen tack från hela byn med omnejd! På drygt en vecka har vi så här långt samlat ihop 152 namn vilket är oerhört uppmuntrande! Namninsamlingen fortsätter och för er som inte fått chansen att skriva upp ert namn, meddela här så kommer vi förbi :) Vi inväntar nu listor från Ytteråträsk, Inneråträsk, Floda, Lillåtjälen & Renträsk Tillägg: Hasse Johansson har uttryckt en önskan att vi ordnar en sammankomst under nästa vecka i Ytteråträsk. Vi vill tacka följande personer som hjälper till med namninsamling: Leif Sjöström Jenneli Söderström Eskil Holmström Berth Ågren Malin Andersson Elisabeth Rydberg Petra Lindmark Göran Karlsson Hasse Johansson Maria Holmqvist Erika Berggren Annica & Hugo Karlsson-Smythe (Kommentar: Ber om ursäkt om vi missat någon)


Akuta problem & lösningar? - Apotekutlämning

Vi diskuterade att tjänsten inte kan fortsätta p g a att affären nu är stängd. Marie har bett butiksägaren att rapportera till Apoteket men gruppen kände att man inte kan lita på att butiksägaren tar ansvar för detta.

Julia Burman kontaktar Apoteket och informerar att butiken är stängd och för att få råd hur vi kan lösa problemet. - Postnord Konsekvensen av att butiken inte längre kan tillhandahålla postpaket blir att paket hamnar i Vindeln och man får själv begära utkörning via lantbrevbärning.


- Bussgods, Bring & DHL Fungerar nuläget, osäkert hur länge. DHL har valt att avsluta tjänsten.

Temporära lösningar för matinköp Gruppen beslöt att rekommendera ICA Nära Börsen i Bodyn där man kan få utkörning till Botsmark och beställning görs via nätet: https://handla.ica.se/ Förslag att vi ber ICA Nära Börsen i Bodbyn donera en slant till ett framtida Bygdebolag eftersom vi rekommenderar deras tjänster.

Vidare diskuterades ett förslag att vi på ett A4 i allas brevlåda beskriver hur man beställer mat från Icas hemsida.


Vi pratade också om att alla i byn bör hålla ett öga på våra grannar om någon behöver hjälp med matbeställningar

Butiksägaren är tillbaka En bra och livlig debatt där alla åsikter fick komma fram och gruppen bestämde några steg framåt. - kontakta fordringsägarna och informera om våra bygdebolagsmål - Berth kollar om förköpsrätt med kommunen - Vi söker råd angående ekonomisk struktur hos Coompanion Andra idéer kom också fram som vi i nuläget avvaktar med. Bygdebolag Vi kom överens om att målen för ett bygdebolag är:

· Köpa butiksfastigheten

· Legalisera strukturen

· Fräscha upp, underhålla och försäkra fastigheten

· Hyra ut fastigheten kommersiellt

· Förbättra området utanför och runt fastigheten till förmån för byn


Eventuella intressekonflikter framöver Det har framkommit intresse av några i byn att driva en affär vilket är positivt. Det är dock viktigt för dessa att klargöra detta och ställa sig utanför eventuella beslut där en intressekonflikt kan finnas.


Fokus på juridisk struktur

Vi beslöt att bjuda in Roger Filipsson från Coompanion torsdag den 10/8 kl 18:30 på Bygdegården. Detta läggs in i Kalendern om vi får OK från Coompanion.


Övriga frågor Gruppen uttryckte en oro över Mohammad och vi bestämde att en i gruppen skulle titta till honom för att kolla läget och se hur han mår. Han har tidigare erbjudits hjälp men avstått än så länge. Varför? Ingen i gruppen vet svaret.


Kommentar: Om ändringar eller tillägg till ovanstående minnesanteckningar behövs, kommer arbetsgruppen att ta upp detta vid nästa möte.

Senaste inlägg

Visa alla

Botsmarksdagen!

Nu är det bestämt! Botsmarksdagen kommer att gå av stapeln lördag den 24 augusti 2024. Så lägg in detta i era kalendrar! Planeringen pågår redan för fullt och vi kommer att försöka göra dagen till en

Infoträff om landsbygdsprogram

Måndag den 11 december 2023 så anordnas en träff på Bygdegården för alla som vill veta mera om Umeå kommuns landsbygdsprogram och vilka stöd stöd som kan sökas. Tid? 19.00-20.30 med förmingel mellan k

Comments


bottom of page